keskiviikko 17. elokuuta 2011

Week after arriving....



Yli viikko tullut oltua Tanskassa ja omasta mielestä oon selvinny hyvin! Tuntuun että oisin ollu täällä kuukauden... Jokainen päivä on ollut erinlainen, ensin kolme tuntia koulussa ja sitten hengataan keskustassa tai jonku kurssikaverin tykönä. Jutellaan niitä näitä tai pelataan jotain. Huomenna on suunnitelmissa mennä toiseen asuntolaan Hejderaaliin (Hellhole) pelaamaan lentopalloa. Minun ois ensin pitäny asua Hellholessa, mutta onneksi ne päätti siirtää mut tänne Skjolleen koska toinen paikka tosiaan on hellhole.. en tykänny yhtään siitä, siellä oli sotkusta ja joka paikka on lukossa. Jopa asuntoalue on aidattu ja lukittu eikä sieltä pääse pois ilman avainta! Ja meijän rakennus on hienompi ku niitten ja varsinki nyt tykkään meijän olohuoneesta kun pojat pisti paarin pystyyn sinne!
Paarin nimi on Förerbuni Bar ja siellä on halvat kaljat ja shotit. En tiiä mistä pojat sai idean pistää paarin pystyyn (tai mistä ne varasti tuon kyltin). Yritin kysyä mistä nimi tulee, mutta sain sekavan selityksen että sillä on jotain tekemistä saksalaisen sanan kans joka tarkottaa bunkkeria missä hitleri vietti aikaansa maailmansodan aikaan :D Eilen meillä oli paarin avajaiset ja Mads koputti illalla kaikkien oveen että liittyä seuraan. Seurassa ei ollut muuta vikaa kuin että ne puhu vaan tanskaa! Ja ne varsin hyvin tietää etten ymmärrä sitä siansaksaa... Sanoja sieltä täältä (kiitos ruotsin) mutta en silti voi osallistua keskusteluun. Sanoinki lähtiessäni että ensi kerralla liityn seuraan jos ne puhuu VAIN englantia. Ei sanakaan siansaksaa kiitooos... Kuten kuvasta näkyy meijän solu on siisti ja meni heittämällä läpi siivous tarkastuksesta! :) oli minun vuoro siivota keittiö, mutta en viittiny ottaa kuvaa tylsästä supersiististä keittiöstä.. :D Otin kuvan hienosta sisustuksesta, lukee Förerbuni ja kaks isoa Tanskan lippua vierekkäin. Ja minun huone on suoraan alapuolella kirjahyllyn oikealla puolen.

Asiasta toiseen, olen iloinen että netti toimii vihdoinki! Kaksi päivää puhumatta, tai kirjoittamatta yhtään suomea oli tosi hankalaa! Tänään tosin jouduin käyttämään suomalaisia voima sanoja yhdelle mokkanokalle joka käveli vastaan keskustassa.. Hän tanssi mua kohti ja teki ällöttäviä juttuja suullaan niin refleksin omaisesti huusin sille MITÄ VITTUA??? :O rehellinen refleksi ei voinu mitään.. En ole tottunu tuommoseen käyttäytymiseen keskellä keskustaa, keskellä kirkasta päivää... Mutta nyt netti toimii ja pääsin kertomaan kuulumiset blogiin jei! :)

Viimeinen juttu on videoklippi kun harjoittelen bussipysäkillä sanomaan Anteeksi puolaksi :D puolalainen kurssikaveri nauraa aina hillittömästi kun yritän sanoa sen, koska mutristan suuta niin paljon. En voi sille mitään, koska nuita äänteitä ei suomalainen voi muuten sanoa ko naama mutrussa! :D Viimeinen sana on Kurwa mikä tarkoittaa kaikkea pahaa puolaksi, mutta sen kyllä osaan sanoa! linkitin videon tänne, koska taidan olla kohta julkkis Puolassa nii teidänki pitää nähdä se. Jos ihan rehellisiä ollaan nii osaan paremmin puhua puolaa ku tanskaa.... Onneksi kurssi on ohi ensi viikolla ja alkaa "oikea koulu" :) Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin, Jenny ja tanskan seikkailut.

1 kommentti:

  1. Tosi hauskaa Nennu! :D Mielenkiinnon vuoksi googletin ton anteeksi-sanan ja yhtä vaikeesti se kirjotetaan ku lausutaankin: przepraszam. :D Jokainen voi toki itekki kokeilla ääntää...

    VastaaPoista