keskiviikko 10. elokuuta 2011

Ensimmäiset päivät Århusissa..

Saapuminen..

Lentomatkat sujui yllättävän hyvin vaikka korvat oli lukossa monta tuntia. Pakko mainita että nimeltä mainitsemattoman lentoyhtiön lähtöselvityssysteemissä ja portilla olevat ihmiset eivät olleet hirveän asiakasystävällisiä... Oon työskennellyt aika monessakin asiakaspalveluammattissa ja tiedän ettei todellakaan joka tiistai ole se aurinkoisin mutta silti vois pikkusen miettiä minkälaisen ensivaikutelman sitä antaa! Nimmerk. Ensilentäjä.. Lentäminen ei olekkaan niin hankalaa kuin pelkäsin ja ihan vakavasti harkitsin että voisin lentää useamminkin kuin kerran 21 vuodessa. Elämä näytti paremmalta pilvilinnojen keskellä ja auringon paistaessa. Synkän harmaa ja erittäin lättänä Tanska ei tarjonnut kovin houkuttelevaa vastaanottoa Köpiksessä. Varsinkin kun meni liian monta tuntia ennenkuin taululle tuli lukemaan miltä portilta seuraava koneeni lähtee. Pieni tyttö suuressa köpiksen lentokentällä (mihin oli btw mahdutettu ostoskeskuksen verran vaatekauppoja yms!) on ihan sekasin jos ei tiedä mihin pittää sitte mennä... Kaiken lisäksi se kone oli myöhässä tunnin ja hela lentokenttä oli savuton!

Alla on pari kuvaa joista ensimmäinen on ihanien pilvilinnojen keskeltä ja toinen kuva on turpiinimoottorihävittäjäkoneesta millä jouduin lentämään aarhussiin... onneksi se lento ei kestänyt kuin puoli tuntia!

Ensimmäinen päivä Tanskassa...


Saavuin vasta illalla Skjolhold kollegieen, missä asun tuhannen muun opiskelijan kanssa. Tämän paikka on valehtelematta isompi kuin Kemin Bronx! Asunnossa on yhteinen olohuone ja keittiö (mitkä vuoroviikoin pitää siivota iik) ja sitten on oma pieni huone (kuva alla). Ensimmäinen ilta meni purkaessa tavaroita ja ihmetellessä. Meinasin jopa eksyä tähän kampukselle... Kärsin myös alkushokista ja oli melkoinen stressi miten ihmeessä löydän bussin keskustaan ja keskustasta semmosen paikan mistä ei ollu mitään hajua missä se voisi olla! Onneksi kaikki näytti valoisammalta aamulla...

Ensimmmäinen koulupäivä..


Heräsin aamulla ajoissa (kiitos mamman antaman pinkin herätyskellon) ja menin bussipysäkille missä oli muutama muukin samalle kurssille menevä. Seurasin sitten heitä ja kivasti pääsin kouluun :) Englantikin alkoi sujumaan, kun päivän juttelin luokkakavereitten kanssa. Edellisiltana huonetoverin kyseli kaikkea ja tarjos siideriäki ja vastasin vaan mm-m-m-mmmmMM nou tank juu aim sou taiörd.. Luokkakaverit ovat mukavia ja auttavia. Pari heistä ovat olleet täällä jo viikon ja osaavat mennä bussilla supermarkettiin ( mentiin kyllä kävellen sinne ja alla kuva kun ostettiin vähän tavaraa..) ja keskustaan ja ikeaan ja kouluun jne.. Lucky me! Minä kun meinasin hukata itseni jo pelkästää kampusalueelle... Eikhän se tästä kun aikansa pyörii tuolla keskustassa!

Ilta sujui mukavasti luokkalaisten kanssa, käytiin kaupassa ja tehtiin ruokaa 16 ihmisen kesken. Rupateltiin kaikesta ja opetin amerikkalaiselle suomeakin. Terveydeksi heidän mielestä hirveän hauska ja vaikea sana! Sitten hän halusi tietää miten sanotaan suomeksi my mum has a big ass... uskokaan tai älkää mutta alkoholilla ei ollut mitään osuutta asiaan :D paitsi yhet juotiin. Oikeasti yhet eikä mitkään kemiläisen yhet.

Päivä oli pitkä ja on niin paljon uusia asioita mielessä etten edes tiedä mistä pitäisi kirjoittaa! Ehkä huomenna voisin kirjoittaa enemmän siitä minkälainen maa tämä Tanska on. Hyvää yötä kaikille ollaan kuulolla!


-Jenny

3 kommenttia:

  1. mä tahon sitten kuvan tosta huoneesta kun meän pikkujenny on asunu siinä muutaman viikon x>

    VastaaPoista
  2. Mä en taida haluta... ;) Ei vaan, totta kai kuvia ja paljon huoneesta ja suihkuverhottomasta vessasta! Tsemppiä Nennulle uuteen seikkailuun.

    VastaaPoista
  3. Mä en tarvii kuvaa, riittää kun katon omaa kämppää, ei oo omppu kauas puusta pudonnu..... Ja toi potkurikone oli tosi makee, mäki haluisin lentää tommosessa.... vaikka olishan se ollu romanttista lentää semmoisella koneella, ku Englantilaisessa potilaassa, matkalaukku siivellä....:o)

    VastaaPoista