maanantai 22. elokuuta 2011

Den gamle by og sommerfest


Den Gamle by

Viikonloppu sujui mukavasti kesäisessä Århusissa. Lauantaina kävimme Tanskan kurssin kanssa tutustumassa vanhaan kaupunkiin eli Gamle byhyn . Gamle by on osa keskustaa ja se kostuu rakennuksista, jotka on rakennettu sen näköisiksi kun talot olivat 1800 luvun loppu puolella, 1900 luvun alkupuolella ja muutama talo 1974 luvulta. Talojen sisälle pääsi ihastelemaan vanhoja esineitä ja ympäri aluetta kulki näyttelijöitä jotka olivat pukeutuneet kuin sen ajan ihmiset. Keskellä Gammel bytä oli talo joka oli restauroitu vanhoilla menetelmillä, kuten seinän tapetit oli painettu käsin ja maalaukset oli tehty käsin, kuva talosta tuossa vasemmalla yläpuolella.

Sisäänpääsymaksu on 60DKK (ja ihmettelin miksi pitäisi maksaa, normaalisti vanha kaupunki olisi ilmanen mutta ilmeisesti tämän vanhan kaupungin ylläpito maksaa..) mutta m
eidän onneksi kurssia ylläpitävä koulu maksoi vierailun. Museoiden ja vanhojen talojen lisäksi Gammel bysta voi ostaa kukkia, vihanneksia, matkamuistoja, käsitöitä ja olla hevoskärryn kyydissä ympäri alueen. Hevoskärryajelu olisi maksanut 40DKK joten olin pihi ja otin vain kuvan hevosesta, joka oli isoin koskaan näkemäni kaakkimuskonimus. Jos joku tietää voisi kertoa että minkä rotunen heppa oli kyseessä kun sen säkäkorkeus oli yli 163cm (tiedän koska seisoin siinä vieressä eikä riittäny meikäläisen sentit..) Suosittelen piipahtamaan siellä, jos on vähäänkään kiinnostunut historiasta ja millaista elämä oli ennen vanhaan! :)






Sommerfest i Skjoldhoj!

Lauantaina Skjoldhojin asuntola-alueella oli kesäpirskeet ja pitkin päivää oli kaikenlaista tapahtumaa. Aamulla oli ilmainen aamupala ja päivällä jalkapallokisa yms muita pelejä joihin tanskalaiseen tapaan liittyi kalja! Missasin päivän tapahtumat, koska olin vanhassa kaupungissa, mutta illalla juhlimme melkein koko kurssin voimin sommerfestiä :) Ilta sujui mukavasti yhdessä ja koko asuntola paikka oli täynnä porukkaa, enkä ymmärrä miten ne sai laajennettua Skjollen paarista yhtäkkiä niin ison? siellä oli deejii, iso tanssilattia ja porukkaa niin sisällä kuin ulkona! Alla on kuva juhlaporukasta, suurin osa meijän vaihto-ohjelman opiskelijoita.


I dag..

Sää suosi koko viikonlopun ja auringon paiste jatkui vielä tänäänkin. Kävin puolalaisen tytön kanssa rannalla, tällä kertaa oikealla rannalla ja jopa uskalsin pulahtaa hyiseen meriveteen! Vesi oli suolaisempaa kuin Perämeren vesi ja ehkä kylmempääkin, mutta voinpahan sanoa uineeni Tanskassa :P toivottavasti lämpimiä päiviä tulee vielä, jotta pääsen uudestaan uimaan. Viime viikolla kävimme myös rannalla ja tänään kun yritimme mennä samalle rannalle sen portit oli suljettu. Kysyin kahdelta rouvalta että miksi ranta on kiinni tänään ja he vastasivat että se on yksityinen alue Viking- klubille. Kysyin että misssä mahtaa olla julkinen ranta niin se oli 20 metrin päässä siinä ihan vieressä... Harmi kun emme päässeet privaatti rannalle, koska siellä hiekka oli hienompaa ja mahdollisesti vesikin lämpimpämää..

Tanskan kurssi alkaa olla ohitse, huomenna on viimeinen päivä ja keskiviikkona alkaa "oikea opiskelu". Tuntuu, että aloin vihdoinki päästä jyvälle tanskan kielestä ja ilmoittauduin jatkokurssille joka alkaa joskus syyskuussa. Opiskelu tapahtuu iltaisin pari kertaa viikossa eli vähän ylimääräistä työtä, mutta on se sen arvoista. Tuskinpa pystyn Suomessa opiskelemaan tanskaa yhtä helposti! Odotan innolla opiskelua VIA korkeakoulussa ja tutustumista tanskalaisiin opiskelijoihin. Huonetoverilta kuulin että joka korkeakoululla, joka eri alalla on oma baari missä voi hengailla perjantaisin! outoa, ei suomessa ole omia baareja kouluissa.. Mutta ehkä se on tämä Tanskan kulttuuri! Hyvää yötä, lisää kuulumisia lähiaikoina :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti