perjantai 26. elokuuta 2011

Asioita Suomesta... :D

Saimme koulussa tehtävän esitellä omaa koulutusta ja kotimaan kulttuuria. Tein parhaani yrittäessäni selittää kuinka laaja sosionomin koulutus on ja työskentely mahdollisuudet ovat myös hyvin laajat. Toivottavasti he saivat edes jonkulaisen käsityksen minkälainen ammatti sosionomi on. :D Ammatin kuvaus oli aika lähellä muiden maiden sosiaalityöntekijän koulutusta, mutta ei kuitenkaan ihan sama asia. Suomen kulttuurin esittely oli hauskempaa ja ehkä helpompaa. Tai ainakin minun näkemys rakkaasta kotimaasta. Kerroin että suomi on tunnettu joulupukista & poroista, Kemi on tunnettu Lumilinnasta, talvet ovat lumisia & kylmiä, finlandia vodka of course, salmiakki, melankolisuus ja hevimetalli musiikki, LAPLAND ja tottakai KUKA VOITTI JÄÄKIEKON MAAILMANMESTARUUDEN 2011! Huomasimme tsekkiläisen kanssa, että rakkaus jääkiekkoon on molemmissa maissa yhtä voimakas :D ja lisäsin tietenki, mutta me vietiin voitto tänä vuonnna hurraa! Olen kertonut kavereille suhteestamme Ruotsiin, ja kerroin mitä tapahtui sinä iltana kun pieksimme ruotsin 6-1 eikä haaparannalla näkynyt ainuttakaan ruotsalaista :P Im so proud to be finnish. Sain myös aplodin mainitsemalla, että meillä on naispresidentti. :) niin paljon jäi esittelemättä Suomesta, mutta vapaa-ajalla oon kertonu paljon kauniita asioita Suomesta ja Lapista :P

oli mielenkiintoista kuunnella muiden maiden perinteistä ja kulttuureista. Esimerkiksi Puolassa pääsiäinen on tapana, että pojat kaatavat vettä tyttöjen päälle. Vaikka kuin juoksisit sitä pakoon kirkkoon tai taloihin joku tulee ja kastelee sinut. Perinne lähti siitä, että jos et ole märkänä pääsiäisenä, et saa hyvää aviomiestä :D ( believe me, kun sanon että englanniksi selitettynä tuo perinne kuulosti erittäin rivolta..... :D ) Sama perinne on myös Unkarissa ja kuulosti erittäin hauskalta :)

Tänään on suuri päivä Aarhusissa, koska tästä päivästä alkaa viikon mittainen Århus Festuge! Tänään on myös puolalaisen ystäväni syntymäpäivä ja sitä pitää myös juhlia! Illalla menemme isolla porukalla keskustaan katsomaan festivaalitapahtumia ja siitä kerron sitten jälkeenpäin miten meni :) Opettajan mukaan siellä on vaikka mitä ilmaisia tapahtumia ympäri kaupunkia ja että kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti