tiistai 27. syyskuuta 2011

Satunnaisia arkipäivän havaintoja ja turhautumisen purkamista..

Ajattelin tehdä tekstin arkipäivän havainnoista joita huomaa bussissa istuessa, olemalla kontaktissa tanskalaisten kanssa, asuessa getto- alueen vieressä yms.. Samalla puran vitutusta ja turhautumista. Tänään on vaihteeksi semmoinen päivä että olen Angry Finished Girl ja tekisi mieli huuta kurkku suorana kaikille vastaan käveleville suomenkielisiä kirosanoja..

Havaintoja:

1. Tanskalaiset on törkeitä. Todeksi havaittu juttu monena kertana. Esimerkiksi kutsuvat juhlimaan heidän kanssa ja puhuvat koko illan vain tanskaa tai jättävät tiskit haisemaan viikoksi keittiöön.
2. Nuoret maajanmuuttajamiehet tai -pojat tunkevat lahkeet sukkiin, perustanskalaiset teinit ei tunge. Miksi? :D
3. Tanska ei varsinaisesti ole kallimpi kuin Suomi, mutta täällä kaikki maksaa ja PALJON! Vituttaa kun joudun maksamaan joulukuusta koko vuokran vaikka lähden puolivälissä kuuta pois. Ja eivät tee poikkeusta vaihto-opiskelijoidenkaan kohdalla (joita täällä on paljon ympäri vuoden!!!), koska tanskalaiset on törkeitä ajattelemattomia itsekeskeisiä k*usipäitä.
4. Kaikki joilta olen kysynyt neuvoa osaavat puhua englantia. Paitsi päissään tanskalaiset eivät ymmärrä edes yksinkertaisia englannin kielisiä lauseita kuten MENE POIS..
5. Tein yks päivä päätelmän että Tanska, Ruotsi ja Norja ovat keskenään naimisissa oleva kolmenkimppa ja täten sivuuttavat muut pohjoismaat. Tanskalaiset ei pidä Suomea tai Islantia minään.
6. Asuminen solussa on perseestä, mutta asuminen kymmenen ylimielisen tanskalaisen kanssa on perseestä potenssiin kaksi. Miksei ne voi laittaa esim Erasmus-opiskelijoita samaan taloon ja ne vaihtuvat mukavasti siinä sitten ja ei tarttis tapella maksujen ja kielimuurin takia??? Typerää..
7. Yli kahen kuukauden aikana olen törmännyt vain yhteen suomalaiseen ja yhteen ahvenanmaalaiseen (jota en muuten laske suomalaiseksi!), jotka asuvat kaiken lisäksi toisessa asuntolakommuunissa. Tästä voi päätellä joko A) Tanska on liian lähellä suomalaisille tai B) Tanska on oikeesti paska maa.
8. Iso miinus Peter Sabroelle siitä ettei heillä ole yhtä hyvä tuutori systeemi kuin meillä. Saimme kolme viikkoa sitten tietää luokkamme tuutorit, joita on vain kaksi, ja olemme nähneet heidät kerran. A) Kukaan ei opastanut asuntolan sääntöihin tai missä on sauna yms B) kukaan ei opastanut miten koulusysteemi toimii C)kukaan ei kertonut elämästä Århussissa ja harrastusmahdollisuuksista, D) kukaan ei järjestänyt kaupunkikierrosta ja tämä on kuitenki kymmenen kertaa isompi kuin Kemi E)kukaan ei opastanut miten julkiset kulkee. Tämä vain todistaa sen ettei tanskalaisia kiinnosta olla vieraanvaraisia...
9. Joku väitti että tanska on rasistinen maa, no ainaki tässä kaupungissa on melkeinpä enemmän maahanmuuttajia kuin tanskalaisia. Arabeilla on jopa oma kauppakeskus.. Ja jos jotku on rasistisia niin ne maahanmuuttajat itte! Esimerkiksi istuimme kurssikavereitten kans bussin takaosassa ja puhuimme englantia ihan normaalisti. Sitten siihen tuli istumaan kaks maahanmuuttaja teinipoikaa viereisiin penkkeihin ja vähän ajan päästä toinen heistä sanoi mulle englanniksi että piä vittu turpa kiinni ku ei jaksa kuunnella teijän puhetta. Tuumasin takasi että no en muuten varmaan piä. Sitten se aiko tunkea sukuelimensä mulle suuhun että olisin hiljaa, sanoin että voit poika koittaa ja jatkoin juttelua tytöille. Sieltä se jatko jotaki mutisemista mutta en kiinnittäny enempää huomiota.. Tommosta tilannetta ei tulis Kemissä....
10. Tanskalaiset on epäreiluja eivätkä tunne oikeudenmukaisuuden käsitettä. Esimerkiksi eilen oli minun vuoro siivota yhteinen olohuone. Tottakai minulla oli hyvä tuuri ja imuri ei toiminut, joten moppasin alueen jossa ei ole kokolattiamattoa. Jätin talkkarille viestin että se imuri ei toimi etten voinu imuroida, koska se imuri ei imenyt yhtään mitään. Silti se oli merkinnyt siivousyritystä varten että lattiat imuroimatta ja minun maksettavaksihan se jää! molemmat liedet ja uunit oli myös muka likaset vaikka selvästi näki että ne aivan hohti puhtautta. Myös kurssikavereilla oli muka uunit olleet likaiset vaikka olivat puunanneet niitä. Onko talkkari sokea vai eikö ne kiinnitä huomiota vai onko ne työhönsä kyllästyneitä??

Havaintojen tulos: Siteeraten erästä nimeltä mainitsematonta videota - Mä oon aina tienny että tanska on ihan paska maa.

1 kommentti:

  1. Moi!
    Oli pakko tulla kommentoimaan kun jotain kautta eksyin sun blogiin, ite olin 2010 syksyllä vaihdossa Århus Universitetissä, tosin Herningin oppilaitoksessa, jossa on varmasti ollu eri meininki kun teillä Århusissa!
    Niiiiin alekirjoitan suuren osan näistä, plus lisäks sen että tanskalaisilla ei oo mitään hinkua olla vaihtareiden kanssa missään tekemisissä.
    Meijän koulussa tutustuin lähinnä muihin vaihtareihin, vaikka oltiin samoilla tunneilla tanskiksien kanssa. Ne ei vaan haluu eikä niitä kiinnosta. :)

    VastaaPoista