maanantai 24. lokakuuta 2011

Loman jälkeisiä tunnelmia ja Kööpenhamina!

Hupsista tässä vierähti turhan pitkä tauko logikirjan kirjottamisessa, mutta pistän sen piikkiin että olin loman tarpeessa. Nyt on loma Suomessa vietetty, viime perjantaina palasin takaisin Århusiin ja arkiseen aherrukseen.

Loma alkoi juuri kun työharjoittelu päättyi ja voin kertoa että työharjottelupaikka oli mahtava. Ihmiset siellä olivat mukavia eikä missään vaiheessa tuntunut siltä, että vaikka olen ulkomaalainen ja muutenkin ulkopuolinen, en olisi ollut sinne tervetullut. Pedagogit ottivat minut huomioon kaikessa, ehdottivat tehtäviä ja tulkkasivat mistä puhuivat käyttäjien kanssa. Käyttäjät hyväksyivät minut ohjaajakseen ja ryhmänjäseneksi. Niin käyttäjät kuin ohjaajatkin olivat avuliaita ja työharjoittelusta ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa. Aika kului nopeaa ja olisin viihtynyt siellä pitempääkin. :)

Tänään piti pitkästä aikaa istua koulunpenkillä ja olihan se outoa. Onneksi koulu alkoi tanskalaiseen tapaan rennosti, koko päivä esiteltiin työharjottelupaikkoja ja sitten saatiin tehtäväksi kirjottaa 1-5 sivun tiivistelmä siitä mitä opin työharjoittelussa. Tehtävään saatiin kaks päivää aikaa eikä sinä aikana ole muuta koulua! Ei olisi voinut parempi tuuri käydä kun hellukin tulee tänään viikoksi vierailemaan. :)

Viime lauantaina kävin tyttöjen kanssa katsomassa miltä Kööpenhamina näyttää ja hienoltahan se näytti! Kävelimme ympäri kaupunkia ja osallistuimme lauttakierrokselle mikä kierteli ympäri Köpiksen kanaaleita. Lauttakierros oli mielenkiintoinen, opas kertoi englanniksi mitä eri rakennukset ovat ja mistä ne ovat kuuluisia. Kävimme katsomassa kuningattaren asumusta, jossa on vakavat karvalakkiset vartijat, ja meillä kävi tuuri kun näimme vuoronvaihdon. Olihan se aika typerän näköstä kun miehet niin muodollisesti hoitivat vuoronvaihdon. Toisen suomalaisen tytön sanoja lainaten niillä oli kunnon kevätjuhla kuviot. :D

Kuulimme että yksi Kööpenhaminan erikoisuuksista on Christiania. Christiania on Kööpenhaminan keskustassa sijaitseva vapaa kaupunki mikä on perustettu -71 kun hipit valtasivat armeijan entisen kasarmialueen tyhjät ränsistyneet talot. Alue on erikoinen monesta syystä, mutta myös siksi että siellä kuvaaminen on kielletty.

Kööpenhamina on suuri kaupunki eikä siihen päivässä kyllästy. Jalat tuli käveltyä kipeäksi ja paljon hienoja asioita nähtyä. Ehkä sitä joskus tulee mentyä sinne uudestaan pitemmäksi aikaa. Silti jotenkin tuntui kodikkaalta tulla takaisin Aarhusiin, joka on pienempi ja joka on käynyt jo tutuksi paikaksi. Kuvia tuli myös räpsittyä , mutta ei kärsivällisyys riittänyt kuin ladata osan tänne. :D




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti